DYNIA - Warsztaty Sztuki Kulinarnej w Uczelni im. Dietla w Krakowie - fotorelacja
DYNIA - KWIAT JESIENI
Pod takim hasłem odbyły się kolejne Warsztaty Sztuki Kulinarnej organizowane przez Małopolską Wyższą Szkołę im. Józefa Dietla w Krakowie.
Mistrzami ceremonii byli znani i cenieni szefowie kuchni : Jerzy Sobieniak i Andrzej Andrzejczak. Przekazywali nam swoją wiedzę, zarażali pasją, zachęcali do kreatywności i odwagi w komponowaniu smaków, pobudzali nasze kubki smakowe, zmuszali do myślenia i rozśmieszali do łez.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjrQup0fPLDXXwqr3qBci0aeNu6Dbv3R-mJziSyY2nMlFvypKCbxWhCe4E5DypRQd3qVW8sIsLhiBmovwVlH9WGdzt721RdujXWLyPd6gUF93AoV7KU5V5FKx0jIo6h3K9C3D9xA0fI6w/s1600/2014-09-25+dyniowe5.jpg)
Powstały gnocchi w dyniowym sosie, różne warianty dyniowej zupy, pasty, sałatki... było pysznie !
Jednych kompozycje dań zaskakiwały, a w innych wzbudzały niepohamowany apetyt :)
/ autorem ostatniego zdjęcia jest Słodki Facet współautor bloga KUCHENNE WARIACJE /
siwtna fotorelacja ;)
OdpowiedzUsuńTakie warsztaty to świetna sprawa:)
OdpowiedzUsuńDania, przynajmniej na zdjęciach, prezentowały się świetnie:-) Tak kolorowo i smacznie, whmm pokosztowałabym:-) Pozdrawiam serdecznie:-)
OdpowiedzUsuńAniu, wgryzłam się w Twoją relację z lubością. Nie wiem czemu sama nigdy nie uczestniczyłam w podobnych warsztatach… to musi być bardzo fajna sprawa :) ściskam!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię dynię i jeszcze w takim otoczeniu!!!
OdpowiedzUsuńTakich warsztatów z dynią w tle zazdroszczę baaaardzo ;)!
OdpowiedzUsuń