TRYB JASNY/CIEMNY

CZERWONE SMOOTHIE Z PORZECZKAMI I ARBUZEM

CZERWONE SMOOTHIE Z PORZECZKAMI I ARBUZEM

czerwone smoothie z porzeczkami i arbuzem

Czerwone smoothie z porzeczkami i arbuzem to doskonały sposób na orzeźwienie w upalny dzień.

Lato hojnie obdarza nas owocami. Naturalne sezony na różne owoce wzajemnie się pokrywają i przenikają w czasie. Smoothie nie pozwala się sobą znudzić. Codziennie tworzę inne kombinacje smaków łakomie sięgając po sezonowe owoce. Dziś koktajl czerwony. To prawdziwy zastrzyk energii, witamin i przeciwutleniaczy. Świetnie nawadnia i orzeźwia. Dodatek cukru jest tu absolutnie zbędny. Wystarcza naturalna słodycz dojrzewających w słońcu truskawek i arbuza. Taki koktajl chętnie zabieram jako drugie śniadanie do pracy.

 

czerwone smoothie z porzeczkami i arbuzem

CZERWONE SMOOTHIE Z PORZECZKAMI I ARBUZEM

  • filiżanka czerwonych porzeczek

  • gruby plaster arbuza

  • garść truskawek

  • 1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny 

  • zimna woda do nadania pożądanej konsystencji 

Różnorodność jest tu kluczem do zdrowia i dobrego smaku. 

Taki koktajl za każdym razem może smakować trochę inaczej. Bawcie się smakami, eksperymentujcie. Tu nic nie trzeba odważać z aptekarską dokładnością. Zamiast truskawek dorzućcie maliny lub kilka wiśni bez pestek. Bez ograniczeń korzystajcie z sezonowych owoców. Traktujcie ten przepis jedynie jako wstęp do dobrej zabawy.

 

czerwone smoothie z porzeczkami i arbuzem

CZERWONE SMOOTHIE Z PORZECZKAMI I ARBUZEM

Porzeczki myję, obieram z szypułek.

Arbuz kroję na kawałki. Czubkiem noża usuwam z niego pestki. 

Z umytych truskawek odrywam ogonki.

Owoce umieszczam w kielichu blendera. Dolewam sok wyciśnięty z cytryny.  W upalne dni lubię napoje o wyraźnej kwaskowej nucie smakowej. Na tym etapie można dolać również trochę zimnej wody ale nie jest to konieczne. Całość miksuję próżniowo do uzyskania jednolitego, aksamitnego koktajlu. 

czerwone smoothie z porzeczkami i arbuzem

Czerwone smoothie z porzeczkami i arbuzem przygotowuję w  blenderze próżniowym KOHERSEN. 

Technologia blendowania próżniowego polega na wyssaniu, odprowadzeniu tlenu z kielicha blendera przed rozpoczęciem pracy urządzenia. Dzięki temu tworzony napój nie ma kontaktu z tlenem (nie zachodzi w nim proces utleniania i utraty cennych witamin i enzymów), dłużej zachowuje świeżość oraz piękny, intensywny kolor i apetyczny wygląd, nie pieni się i nie rozwarstwia (nie dzieli się na frakcje klarowną i mętną)

BLENDER PRÓŻNIOWY KIELICHOWY KOHERSEN

Czym różni się tradycyjny blender kielichowy od próżniowego blendera kielichowego?

Tradycyjny blender kielichowy w trakcie miksowania, pod wpływem obrotów ostrza, napowietrza miksowaną masę, wtłaczając w nią pęcherzyki powietrza co przyspiesza proces utleniania zawartych w niej składników odżywczych. 

PODZIEL SIĘ PRZEPISEM

Spodobał Ci się ten przepis? Masz jakieś pytania? Będzie nam miło jeśli zostawisz komentarz pod artykułem lub udostępnisz nasz artykuł w swoich mediach społecznościowych oznaczając nas dodatkowo tagiem #zycieodkuchni

czerwone smoothie z porzeczkami i arbuzem

Czerwone smoothie z porzeczkami i arbuzem to świetny pomysł na posiłek który można zabrania do pracy.

Blender próżniowy Kohersen zawiera w zestawie poręczny KUBEK PODRÓŻNY, który umożliwia zabranie świeżych soków i koktajli do pracy, na uczelnie lub w podróż czy na wycieczkę. Za pomocą przewodu podciśnienia można połączyć pokrywę kubka podróżnego z modułem podciśnienia w korpusie urządzenia. Dzięki temu uzyskuje się podciśnienie w kubku. Pokrywka kubka podróżnego utrzymuje podciśnienie przez długi czas przez co koktajl zachowuje dłużej świeżość i piękny kolor, nie zachodzą w nim procesy utlenia (koktajl nie traci cennych wartości odżywczych i enzymów), nie pieni się i nie rozwarstwia (nie dzieli się na frakcje klarowną i mętną).

Kluczem do zdrowia jest różnorodność.

Codziennie staram się wypijać koktajl w innym kolorze. 

czerwone smoothie z porzeczkami i arbuzem

Artykuł jest częścią naszego projektu  LUNCHBOX DO PRACY CZYLI DOMOWA DIETA PUDEŁKOWA i powstał we współpracy z marką Kohersen

Poznajcie również inne nasze przepisy przygotowane w ramach tego projektu:  

Zielone smoothie ze szpinakiem i awokado

Białe smoothie z melonem

czerwone smoothie z porzeczkami i arbuzem
czerwone smoothie z porzeczkami i arbuzem

Komentarze

SEZONOWA KUCHNIA

STYCZEŃ

LUTY

MARZEC

KWIECIEŃ

MAJ

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KOLORY W KUCHNI

WIELOBARWNIE

BIAŁY

CZERWONY

FIOLETOWY

POMARAŃCZOWY

ZIELONY

ŻÓŁTY

POLECANE ARTYKUŁY

Polecane posty

instagram @zycie_od_kuchni

Copyright © ŻYCIE OD KUCHNI